ЄС заперечує, що пом'якшив звіт про поширення Китаєм та Росією дезінформації про коронавірус

Європейський Союз відкидає звинувачення, що під тиском офіційного Пекіна пом’якшив негативні оцінки дій влади Китаю у зв’язку з епідемією коронавірусу, а також про поширення Китаєм та Росією дезінформації про коронавірус

Речник зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Петер Стано написав листа до американської New York Times, щоб заперечити припущення про "компромісність Брюсселя", повідомляє Радіо Свобода.

"Ви знайдете багато доказів того, що ми не боїмося виступати проти іноземного втручання", – стверджує речник.

Підтримувані різними урядами джерела, зокрема Росії і меншою мірою Китаю, далі зосереджуються на поширенні конспіративних теорій та дезінформуванні.

Європейські представники змушені виправдовуватися через підозри, що останній звіт ЄС про поширення дезінформації урядами, зокрема Китаю та Росії, був пом’якшений через намагання уникнути тертя із офіційним Пекіном.

Читайте також: Китай намагався вплинути на німецьких чиновників заради позитивних відгуків про боротьбу Пекіну з коронавірусом, - ЗМІ

У звіті зокрема сказано, що китайські посадовці та державні засоби масової інформації Китаю намагаються замовчувати факт спалаху коронавірусу в Ухані, і натомість поширюють теорії, що початок епідемії якимось чином пов’язаний зі Сполученими Штатами.

Документ також вказує на Росію, звинувачуючи контрольовані державою російські ЗМІ у кампанії, яка заплутує і вводить в оману людей та підриває ЄС.

Читайте також: Китай приховував інформацію про коронавірус 6 днів, що стали ключовими, - AP

"Попри потенційну серйозну загрозу для здоров’я, офіційні і підтримувані різними урядами джерела, зокрема Росії і меншою мірою Китаю, далі зосереджуються на поширенні конспіративних теорій та дезінформуванні людей і у свої країнах, і за межами", – зокрема мовиться у звіті.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine