Митниця, Держаудитслужба, Укравтодор: уряд хоче протягнути норму про призначення керівників без конкурсу, - "Голос"

Нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк заявив, що уряд намагається, скориставшись карантином, проштовхнути призначення на ключові посади в державі без конкурсу

Про це нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Facebook.

"Уряд намагається використати "карантинні" закони щоб швидко призначити топ-посадовців на митниці, ДФС та в інших місцях. Ми, звісно, це намагаємося зупинити. І тільки публічний тиск може відновити справедливість", - заявив депутат.

Він зазначив, що податковий комітет ВР 29 квітня "буквально в "боях" підтримав за основу та в цілому дуже важливий антикризовий законопроект 3329-2, що дає  пільги медикам, продовжує податкові пільги для бізнесу і покращує регулювання в багатьох сферах. 

За словами Железняка, тільки рішення одразу за основу і вцілому допоможе впровадити норми закону в час карантину.

"Буквально день-два затримки у прийнятті і підписанні, і все. Це вже бізнесу і медикам не допоможе", - додав він.

"Але виявилось, що у цього закону є вороги. І цікавить їх лише одна норма(!!!), а саме можливість зараз під прикриттям карантину попризначати БЕЗ конкурсу, БЕЗ прозорої процедури відбору людей на ключові посади. Конкурс за 1 день на податкову з заздалегідь відомими кандидатом ми вже побачили. Зараз будуть ще", - наголосив депутат.

Читайте також: Головою Податкової призначено Олексія Любченка, - Гончаренко

У коментарі Еспресо Ярослав Железняк зазначив, що мова йде про призначення без конкурсу , зокрема на голову Держаудитслужби, Укравтодору та митниці.

Він підкреслив, що народні депутати, практично від всіх фракцій та груп, намагаються "не дати уряду зманіпулювати і за один день призначити всіх кандидатів (часів Януковича) на вічно".

У законопроєкті прописали норму про відкликання тимчасово призначених на держпосади за місяць після закінчення карантину.

"Якщо такі класні кандидати, то нехай йдуть на процедуру нормального конкурсу. І саме цю норму намагався Мінфін збити сьогодні на Комітеті", - відзначив політик.

Железняк вважає, що уряд намагатиметься затягнути процес і не дати нам прийняти цей закон. Також він додав, що Офіс президента підтримує таку ініціативу уряду.

"Якщо завтра будуть намагатися затягнути закон тільки на перше читання – це зрада. Якщо завтра не дадуть Спікеру Парламенту підписати одразу закон – це зрада. Якщо сьогодні будуть знаходити якісь недоліки і інше в цьому законі – це теж дуже виглядає як спроба затягнути", - заявив нардеп.

 

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb