Наразі система налаштована, - Офіс президента про літаки з медзасобами з Китаю

Протягом квітня держава забезпечила доставку в Україну 1,3 млн спеціальних респіраторів, понад 200 тис. одноразових костюмів, а також 250 тис. ПЛР-тестів з Китаю та Південної Кореї

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, інформує пресцентр ОП.

На першому етапі Україна законтрактувала доставку з Китаю необхідних засобів захисту для лікарів. Але це – одноразові поставки, чого було недостатньо. Згодом було налагоджено так званий повітряний міст, що дало змогу завозити медзасоби на постійній основі.

Перший вид таких вантажів – це гуманітарна допомога для України, яка закуповувалася за кошти українського бізнесу зі спецфондів.

Другий вид – це засоби захисту, які купував бізнес як гуманітарну допомогу для регіонів свого базування.

Третій вид – товар, який постачали за комерційними запитами, зокрема від аптечних мереж та ритейлерів. У цьому випадку держава перенаправляла запити в авіакомпанії, з якими бізнес мав комерційні відносини.

Тимошенко відзначив, що на початку кризи існувала логістична проблема з централізованою доставкою медичних товарів у регіони. Наразі система налаштована, і це дає змогу після прибуття літака через півдня направити одночасно весь вантаж в області.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine