Петиція до Зеленського про передачу Києво-Печерської лаври до ПЦУ набрала потрібну кількість голосів

29 квітня петиція щодо розірвання договору оренди Києво-Печерського монастиря між державою та УПЦ МП та передачі його ПЦУ набрала 25 тис. голосів

Станом на 14:00 29 квітня петицію підписали 25 тис. 150 людей, передає Еспресо.TV.

"Києво-Печерська лавра тисячу років є однією з найбільших святинь українського народу. Православна церква України (ПЦУ) - автокефальна православна церква на території України, п'ятнадцята в диптиху. Константинопольська церква вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії. ПЦУ утворилася в результаті об'єднання трьох українських православних церков: УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. Цілком справедливо, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія, яка визнана православним світом автокефальною православною церквою на території України ", - йдеться в тексті петиції, яка була розміщена на сайті президента 15 квітня Олексієм Кравчуком.

Автор вважає, що УПЦ МП не є автокефальною церквою в Україні.

"Крім того, високі церковні ієрархи Української православної церкви Московського патріархату були неодноразово помічені в висловлюваннях і діях, спрямованих проти українського народу", - зазначив він.

Кравчук навів приклади того, як митрополит Онуфрій висловлювався про те, що Голодомор Україна отримала "за гординю" та називав війну з Росією "братським кровопролиттям". Також він згадав, що ієрархи УПЦ МП були присутні на "Дні возз'єднання Криму з Росією" у 2016 році.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb