Потрібно дивитись глибше, чому відбуваються пожежі на Житомирщині, - голова ОДА

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко заявив, що за чотири місяці в області вже сталося 1542 пожежі, тому потрібно дивитись глибше, чому відбуваються пожежі на Житомирщині

Про це він повідомив в ефірі програми "Великий ефір Василя Зими", передає Еспресо.TV.

"Від 16 квітня ми даємо локалізацію. Ми гасимо цю пожежу, тління торфу. Щоденно є спалахи пожежі. Сьогодні в Лугинському районі було залучино авіацію. Сьогодні вилітали два літаки та робили два скиди води. Насправді це аномальна засуха. І про те, що казав міністр внутрішніх справ, що потрібно дивитись більш глибоко, чому відбувається ці пожежі на Житомирщині. Так, засуха. Так, буревії. Але щоденно лісники та пожежники працюють на півночі області й борються з цими пожежами", - зазначив Бунечко.

Голова Житомирської ОДА повідомив, що за минулий рік було 1566 пожеж, а цьогоріч, на кінець квітня, вже сталося 1542 пожежі області.

"Можу констатувати, що за минулий рік ми підняли статистику, і за весь рік було 1566 пожеж, то зараз, на кінець квітня, за чотири місяці ми маємо вже 1542 пожежі в екосистемах Житомирської області. Аномалія, потрібно розбиратися. Сьогодні викликали в Лугинський район оперативно-слідчу групу, щоб знову ж таки розбиратись з пожежами, які виникають в лісах. Ми справляємось, але значні сили лісників і пожежників зараз мобілізовані на півночі області, які цілодобово борються з пожежами. Щоб не допустити наслідків, які ми маємо в Овруцькому районі, де вигоріли цілі села. Зараз ми фактично компенсуємо людям їхнє житло",  - наголосив Бунечко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb