"Російська гра в слова": В'ятрович заявив, що ДБР оббріхує його перед суспільством

Народний депутат Володимир В'ятрович відреагував на заяву Держбюро розслідувань про те, що він під час допиту "не відповів на питання, бо не пам‘ятає"

Про це він написав у Facebook.

В'ятрович заявив, що йшов на допит в ДБР, щоб допомогти слідчому з‘ясувати питання організації Міжнародного форуму, присвяченого Голодомору, і з‘ясувати, чи ДБР хоче розібратися у цій справі.

"Перше завдання виконав протягом трохи більш, як годинного допиту. Друге прояснилося за кілька годин після цього: ДБР не цікавить хто, як і для чого організовував форум. Їх цікавить дискредитація - мене, Інституту національної пам‘яті, Голодомору", - написав депутат.

За його словами, неприсутній на допиті представник ДБР Арманов повідомив ЗМІ, нібито він "не відповів на питання, бо не пам‘ятає".

"Навіть важко кваліфікувати таку заяву. Це, напевно, можна було б назвати розкриттям таємниці слідства, якщо б не було відвертою брехнею", - заявив В'ятрович.

Він назвав цю ситуацію російською грою у слова.

"Заява Арманова дозволила врешті вийти на інформаційну арену головним ініціаторам "справи" - Бужанському та Портнову, які мовчали після першої хвилі інформаційних повідомлень про завершення допиту. Почалася гра в слова, заради якої це все й провокувалося: Голодомор - фуршет, національна пам‘ять - "В‘ятрович забув", Революція Гідності - масові заворушення (це вже із справи Тані Чорновол)", - сказав депутат.

В'ятрович заявив, що Росія любить такі "ігри".

"Кожне важливе слово/поняття вибити протилежним. Те, що викликає повагу, шану - зробити огидним і недостойним", - підсумував він.