У Рівному через спалах коронавірусу серед медиків можуть покарати головлікаря

Завершено епідрозслідування в Рівненській обласній лікарні щодо великої кількості випадків захворювання медиків на COVID-19, є пропозиція ОДА звернутися до облради про притягнення головного лікаря Івана Зими до адмінвідповідальності

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації

"У Рівненській обласній клінічній лікарні завершено епідрозслідування стосовно великої кількості випадків захворювання медиків на COVID-19. Комісія дійшла висновку щодо необхідності притягнення до відповідальності практично всіх заступників головного лікаря, які причетні до організації санітарно-епідеміологічних заходів. Стосовно головного лікаря Івана Зими, є пропозиція облдержадміністрації звернутися до обласної ради про притягнення його до адмінвідповідальності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що голова ОДА Віталій Коваль прийняв рішення щодо провадження дисциплінарної відповідальності стосовно начальника управління охорони здоров'я ОДА Олега Вівсянника, а також рішення про порушення роботи у самому управлінні.

Йдеться про притягнення до відповідальності всіх посадовців, причетних до порушення умов діяльності закладу, в тому числі заступника начальника управління Ігоря Добровольського.

Окрім цього, зазначається, що захворювання медиків в обласній клінічній лікарні розпочалося наприкінці березня, коли в 12 медпрацівників було виявлено коронавірус. Згодом було виявлено ще 12 хворих, а 23 квітня – 72 інфікованих.

Найбільша кількість інфікованого медичного персоналу зареєстровано в обласних центрах ортопедії, травматології, вертебрології – 50 осіб.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine.