У Швейцарії закрили справу проти дворазового володаря "Золотого м'яча"

Прокуратура Швейцарії закрила справу проти славетного німецького футболіста та тренера Франца Беккенбауера, якого звинувачували у корупції

Про це повідомляє Sky Sports.

Судовий розгляд у справі колишнього гравця та тренера збірної Німеччина Франца Беккенбауера було припинено без винесення вироку після закінчення терміну давності.

У 2016 році Беккенбауера, який обіймав посаду члена виконкому ФІФА, звинуватили в шахрайстві, відмиванні грошей і незаконному привласненні коштів під час просування заявки Німеччини на проведення чемпіонату світу 2006 року.

Беккенбауер в 2005 році нібито переказав колишньому чиновнику ФІФА Мохамеда бін Хаммаму 8,4 млн фунтів. Бін Хаммам в результаті був викритий в корупції та відсторонений від футболу.

Максимальний термін давності кримінальних справ за звинуваченням у шахрайстві в Швейцарії складає 15 років, що означає, що місцева судова система більше не має права звинувачувати Беккенбауера.

У ФІФА вже висловили жаль через закриття справи.

"ФІФА глибоко розчарована. Той факт, що справу закрито без будь-якого результату, дуже турбує нас. Ми сподіваємося, що правда одного разу відкриється, і ті, хто вчинив протиправні дії, будуть покарані. Для ФІФА це справа не закрита", - йдеться в заяві організації.

74-річний Франц Беккенбауер у 1972 та 1976 роках ставав володарем "Золотого м'яча". У складі "Баварії" він тричі вигравав Кубок чемпіонів. Зі збірною Німеччини у 1972 році став чемпіоном Європи, а у 1974-му – виграв чемпіонат світу. У 1990 році Беккенбауер привів національну команду до перемоги на ЧС у якості тренера.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine