12 тис. закладів харчування ліквідовано через карантин , - нардеп Потураєв

Із 30 тис. підприємств у сфері громадського харчування, які були в Україні до початку пандемії коронавірусу та супутньої економічної кризи, 12 тис. ліквідовано як суб'єкти господарської діяльності

Про це заявив заступник голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп фракції "Слуга народу" Микита Потураєв, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Згідно з даними за HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг - ред.) до карантину у нас було 30 тис. закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тис. із цих 30 - ліквідовано. Не в сенсі "закрилися на карантин", а в сенсі "ліквідувалися як підприємства", - наголосив Потураєв.

Заступник голови комітету ВР зазначив, що не виключає закриття 40% бізнесів галузі, зокрема з тим, що ВР не змогла з першого разу ухвалити зміни до державного бюджету.

"Можливо, це пов'язано з тим, що нам не вдалося з першого разу ухвалити бюджет, а саме у тому пакеті, який був пов'язаний із бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору. Тож люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов'язання  з оренди", - зазначив Потураєв.

Потураєва зауважив, що частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину.

"Можливо, хтось із цих 12 тис. ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb