Суд арештував рахунки Киви у справі за позовом батька Катерини Гандзюк

Дніпровський райвідділ Державної виконавчої служби за рішенням Соломʼянського суду Києва арештував банківські рахунки народного депутата Іллі Киви для забезпечення сплати судового збору

Про це повідомляють адвокати з юридичної компанії "Міллер".

"26 червня 2019 року Солом’янський районний суд міста Києва задовольнив позов батька Катерини Гандзюк до Іллі Киви та ТОВ "Голдберрі" про захист, честі гідності, ділової репутації та зобов'язання спростувати недостовірну інформацію. Визнано недостовірною інформацію, поширену 2 жовтня 2018 року Кивою в ефірі телеканалу Еспресо.TV. Зобов’язано стягнути з Киви на користь Гандзюка Віктора Михайловича судовий збір у розмірі 1409,60 грн", - йдеться у повідомленні.

Кива судовий збір не сплатив - відтак на його рахунки 22 квітня 2020 року накладено арешт.

Нагадаємо, що 2 жовтня 2018 року в ефірі телеканалу "Еспресо" Кива заявив: "Я знаю, що Гандзюк сиділа на розкраданні міського бюджету". Після цього батько Катерини Гандзюк звернувся до суду.

Зазначається, якщо Кива не виконає іншу частину рішення суду — не спростує свої слова про Гандзюк у ефірі "Еспресо" — проти нього можуть почати кримінальне провадження за ст. 382 КК України ("Невиконання рішення суду").

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb