Денісова розповіла родичам політв'язнів про процес обміну

Уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова повідомила, що провела особисту та онлайн-зустріч із сім'ями українських політв'язнів, яких незаконно тримають на території Росії і тимчасово анексованого Криму

Про це вона написала у Facebook.

Вона розповіла їм про особливості переговорів щодо взаємного обміну утримуваними особами між Росією та Україною.

"Безумовно, їх найбільше турбувало, коли їхні рідні будуть вдома. Повідомила, що процес переговорів про звільнення наших співгромадян триває. Надала вичерпну інформацію про особливості перебігу цього процесу. Водночас зазначила, що зараз необхідно налагодити комунікацію між рідними полонених Кремля і представниками офіційної української сторони, які безпосередньо залучені до процесу переговорів", – написала Денісова.

За інформацією омбудсмена, вона обговорила з сім'ями питання надання державної правової допомоги для всіх громадян, яких незаконно утримує Росія.

"Запевнила, що зроблю все можливе, щоб такою допомогою був забезпечений кожен українець, який зараз перебуває в полоні", – повідомила омбудсмен.

Як зазначила Денісова, є домовленість, щоб до робочої групи при Офісі президента України включили також членів сімей українських політв'язнів.