Десятки спецрейсів везли робочих з Румунії в країни ЄС на заробітки

Десятки спеціальних авіарейсів перевезли робочих з Румунії з початку пандемії, щоб врятувати врожай спаржі та суниці в Німеччині та Великій Британії

Про це пише Балканський оглядач з посиланням на румунське видання hotnews.

Наразі Відень намагається переконати Бухарест встановити залізничне сполучення, щоб полегшити перевезення тисяч домашніх помічників для літніх людей.

“Румунська влада не має однозначного ставлення до цього процесу. З одного боку, існує страх побачити працівників незахищеними (або погано захищеними) перед ризиком зараження, через що заробітчани можуть привезти вірус додому. З іншого боку, є реальність економічної необхідності цієї міграції через нестачу робочих місць всередині країни та низький рівень зарплат”,- пише видання.

За даними декількох сайтів, які приймають на роботу в Німеччину, сезонним працівникам платять 9,35 євро на годину, що може означати 1300 євро на місяць, тоді як середня чиста зарплата в Румунії становить 660 євро на місяць.

Минулого року румунські заробітчани відправили сім'ям 7,2 млрд доларів (6,6 млрд євро), що майже на третину більше, ніж іноземні інвестиції, безпосередньо залучені до Румунії.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine