Двох росіян засуджено за підрив авто українського розвідника, - ОГПУ

Голосіївський районний суд Києва визнав винним двох громадян РФ в замаху на вчинення терористичного акту, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами, а також використанні підроблених документів

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"4 квітня 2019 року засуджені, виконуючи завдання спецслужб країни-агресора, зробили спробу закласти під припаркований автомобіль співробітника української розвідки вибуховий пристрій. Однак вибухівка здетонувала в момент установки", - йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що один із виконавців злочину раніше проходив службу в особистій охороні глави Республіки Інгушетія, що входить до складу РФ, а також обіймав посаду заступника керівника його адміністрації.

За даними відомства, вчинення замаху на теракт передувала кількамісячна підготовка, зокрема, включала використання підроблених паспортів і водійських посвідчень громадян Киргизстану, стеження за можливими місцями проживання та маршрутами пересування потерпілого, виготовлення вибухового пристрою, придбання вогнепальної зброї і боєприпасів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.