Екснардепу Черненку дали 3 роки умовно за незаконне отримання компенсації аренди житла

Вищий антикорупційний суд засудив до 3 років умовного позбавлення волі екснардепа від БПП Олександра Черненка, який незаконно отримав понад 582 тис. грн компенсації за аренду житла, хоча мешкав у власному приміщенні

Про це повідомляє портал "Судова влада України".

"ВАКС призначив узгоджену сторонами угоди міру покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади на строк 1 рік, зі штрафом у розмірі 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Відповідно до ст. 75 КК України, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки та покладенням таких обов’язків: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації", - йдеться у повідомленні.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів.

Черненко отримував зазначені кошти у період лютого 2016 - листопада 2018 років під час роботи народним депутатом. Слідство з'ясувало, що в нього в цей час було у власності з дружиною житло у Києві.

Сам екснардеп визнав вину в повному обсязі та добровільно відшкодував завдані збитки. Колегія суддів дійшла до висновку, що угода про визнання винуватості відповідає вимогам чинного законодавства та укладена добровільно.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb