Комітет Ради "завернув" законопроєкт про медіа на перше читання

30 квітня на засіданні комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики народні депутати вирішили направити закон про медіа на доопрацювання

Про це повідомляє заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у Facebook.

Депутат зазначила, що комітет  в ході засідання прийняв рішення відправити на повторне перше читання законопроект №2693 "Про медіа".

Читайте також: "Більше шкоди, ніж користі": журналісти і медійні організації виступили із заявою щодо закону про дезінформацію

"Ми отримали значну кількість слушних пропозицій, особливо щодо регулювання онлайн-медіа та платформ спільного доступу. На 70-80% наявний проект знаходить схвалення у експертів, решта - простір для доопрацювання... Комітет вирішив затвердити новий висновок по законопроєкту та направити його на повторне перше читання. Робота триває", - написала Кравчук.

Нагадаємо, комітет з питань антикорупційної політики визнав законопроект №2693 "Про медіа" таким, що не містить корупційних ризиків.

Журналістська спільнота виступила проти даного законопроєкту. У проєкті закону є норми про регулювання медіапростору, які звужують свободу слова і можуть вести до зловживань уряду.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb