Лісові пожежі: у Чорнобильській зоні та на Житомирщині продовжують гасити осередки тління та загорянь

Станом на ранок, 30 квітня, підрозділи ДСНС продовжують гасити окремі осередки тління та загоряння на території лісництв у Чорнобильській зоні та в Житомирській області

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

На Київщини триває гасіння окремих осередків тління пеньків та залишків деревини

"У Київській області станом на 7 год. 30 квітня підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні окремих осередків тління пеньків, залишків деревини та торф'янику в осередках пройдених вогнем", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково один шляхопрокладач ЗСУ. Інженерною технікою створено 1 тис. 55 км мінералізованих смуг. До гасіння залучено 207 людей та 64 одиниць техніки, з них від ДСНС 149 людей особового складу та 34 одиниці техніки, у тому числі 2 вертольоти, якими 29 квітня здійснено 42 скиди - 84 т води (з початку робіт здійснено 2 тис. 354 скиди – 5 тис. 378 т води).

На Житомирщині тривають гасіння окремих осередків трав’яного настилу, лісової підстилки та деревини.

"Станом на 7 год. 30 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні окремих осередків трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що всього до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 818 людей та 140 одиниць техніки, з них від ДСНС 122 людини особового складу та 30 одиниць техніки, у тому числі три літаки АН-32П, якими 29 квітня здійснено 6 скидів – 48 тонн води.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb