Нардеп-"слуга" Холодов пояснив свій вояж до Кіпру лікуванням сина, а неповернення - самоізоляцією

Андрій Холодов відповів на заяви журналістів "Схем" та пояснив, що летів на операцію сина, після якої в нього почався "гострий бронхіт" і місцеві лікарі наполягли на самоізоляції

Про це нардеп Андрій Холодов написав у Facebook.

"Я прилетів з Києва на Кіпр 15 березня. 16 березня мого маленького сина мали оперувати - хотів бути з сім'єю в цій ситуації. Я полетів виключно з цієї причини", - заявив нардеп.

Холодов зауважив, що після операції сина йому стало зле, і він отримав підозру на коронавірус від місцевих лікарів.

"Я планував повернутися відразу після операції - 17 березня. У мене був квиток на рейс Ларнака-Київ", - додав депутат.

19 березня Холодову тричі викликали лікарів. Він додав, що мав усі симптоми важкої форми COVID-19 - від лихоманки та температури до кашлю.

Читайте також: Нардеп-"слуга" Холодов перед закриттям авіасполучення виїхав на Кіпр і не повертався, - "Схеми"

Але рейс відмінили, а на час наступного - евакуаційного рейсу 20 березня - симптоми не дозволяли покинути країну, щоб не наразити інших на інфікування.

Він надав довідки кіпрських лікарів та зазначив, що міг покинути Кіпр останнім літаком до України, але не ризикнув наражати всіх на інфікування.

"Тест на Кіпрі мені зробити тоді не могли - людей з симптомами коронавірусу не пускали навіть у будівлі лікарень", - заявив він.

"Таким чином я опинився заблокованим за межами України, без фізичної можливості повернутися до Києва, та ще й з досить обгрунтованими підозрами на COVID-19", - підсумував нардеп.

Також він пояснив, що 30 квітня буде перший рейс із Кіпру до України за довгий час.

 

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb