"Можемо їх відкрити зі впевненістю, що не буде розповсюдження коронавірусу": Степанов про роботу ринків

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що відкриття продовольчих ринків було виваженим кроком. Уряд знайшов вихід, яким чином їх відкрити і у той же час бути впевненими, що не буде розповсюдження коронавірусу

Про це він заявив під час брифінгу МОЗ, 30 квітня, передає Еспресо.TV.

Очільник МОЗ зазначив, що відкриття ринків було виваженим кроком, а всі заходи направлені на унеможливлення поширення коронавірусу. 

"Відкриття продовольчих ринків, яке ми зробили, у тому числі через прийняття нашої постанови, був дуже виважений крок. Це було поєднання дотримання максимальних заходів, які були направлені в унеможливлення поширення коронавірусної хвороби. Тобто, всі санітарні карантинні норми, які відбуватимуться під час роботи ринку", -  заявив Степанов. 

Очільник МОЗ зауважив, що ринки, на яких продається близько 80% сільськогосподарської продукції дуже важливе для економіки раїни.

"З іншого боку ми розуміємо, що ринки, на яких продається близько 80% сільськогосподарської продукції дуже важливе для нашої економіки і дуже важливо для цін на ці продукти харчування. Ми знайшли вихід, яким чином ми можемо їх відкрити, у той же час бути впевненими, що не буде розповсюдження коронавірусної хвороби",  - повідомив Степанов.

Степанов також наголосив, що відкриття інших магазинів, пом'якшення карантину, у тому числі для малого бізнесу, планується  вже з 11 травня. Воно стосуватиметься і магазинів, і перукарень, й інших побутових речей.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine