У Луцьку через спалах COVID-19 одне з відділень обласної лікарні зачинили на карантин

Через спалах коронавірусної інфекції гематологічне відділення Волинської обласної клінічної лікарні зачинили до 8 травня. Інфікувалися 21 медичний працівник і щонайменше 14 пацієнтів

Про це повідомила заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак під час онлайн-брифінгу, передає пресслужба ОДА.

"Ситуацію, яка виникла у гематологічному відділенні Волинської обласної клінічної лікарні із спалахом COVID-19, вдалося локалізувати, а саме відділення зачинене до 8 травня. У приміщеннях провели знезараження та дезінфекцію, пацієнтів та персонал протестували на наявність коронавірусу лабораторним методом", - повідомила Щербак.

Усіх пацієнтів, які перебували у відділенні та могли контактувати з першою інфікованою, перевели в інший корпус Волинської обласної клінічної лікарні, що у селі Тарасове.

Щербак наголосила, що у 14 пацієнтів гематології ПЛР-тест показав позитивний результат на коронавірус.

"У 14 із 22 пацієнтів гематології, згідно результатів тестування методом ПЛР, виявили позитивний результат на COVID-19. Вони лікуються в інфекційному відділенні перебуваючи в окремих боксах, і зважаючи на легкий перебіг коронавірусної хвороби, отримують основне лікування, яке стосується гематологічного захворювання", - зазначила речниця ОДА.

У вісьмох пацієнтів відділенн результати ПЛР-тестів два рази показали негативний результат. Людей тестуватимуть ще раз.

Щербак зауважила, що наразі проведено тестування методом ПЛР медпрацівникам гематології та майже усім з колективу обласної лікарні, хто так чи інакше міг контактувати із пацієнтами.На сьогоднішній день підтверджений 21 випадок інфікування медиків, з них – 2 лікаря, 12 медичних сестер, 7 санітарок. Шестеро із них лікується в стаціонарі інфекційного відділення, решта – на самоізоляції.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine