50 хворих. Covid-19 у рівненське передмістя Зоря міг привезти церковний хор УПЦ МП

Як заявють місцеві жителі, коронавірус у село Зоря Рівненського району привезли із Почаївської лаври. Не зважаючи на велику кількість хворих, у місцевому храмі Московського патріархату й досі правлять велелюдні богослужіння

Про це  передає волинський портал Район.Медицина, передає Еспресо.TV.

Люди розповідають, що хор місцевого храму Московського ратріархату нещодавно їздив до Почаївської лаври. Невдозі по тому, у селі стали фіксувати перші випадки коронавірусної хвороби. Нині Соvid-19 підтвердили у майже 50 жителів села.

"У Зорі вірус рознесли під час церковних богослужінь. У всіх хористів МП підтвердили діагноз. Частина з них у важкому стані лікується в Рівному. У селі усі пересварилися, погрожують розправою", - кажуть люди.

"Додамо, що, коментуючи ситуацію, зорянці бояться називати себе. Аргументують: за розголос погрожують спалити будинок", - зазначає видання.

Кілька днів тому, зважаючи на велику кількість інфікованих, село закрили на карантин. В ньому облаштували три пости, перекривши решту виїздів із населеного пункту.

Попри це, у храмі не припинили богослужінь. Навпаки, місцевий священник Московського патріархату закликає людей приходити на службу.