Церква Московського патріархату просить СБУ закрити на карантин газету "Молодий буковинець", яка передрукувала новину про запалення легень в ієрархів

Чернівецько-Буковинська консисторія УПЦ МП в письмовій форми звернулася до Служби безпеки України з проханням запровадити карантинний режим для популярної чернівецької газети "Молодий буковинець"

Про це повідомляється на сайті видання, передає Еспресо.TV.

Напередодні інтернет-портал Molbuk.ua, що є електронною версією газети, передрукував власну новину Релігійної правди про те, що у керівника Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП митрополита Мелетія та ще низки священиків цієї конфесії на Буковині нібито є пневмонія.

Кореспондент сайту звернувся до єпархії у соцмережі з проханням прокоментувавти цю інформацію, однак відповіді не отримав.

Замість того, щоб прокоментувати цю інформацію, представник єпархії, архімандрит Микита  (Андрій Сторожук) у п'ятницю, 30 квітня 2020 року, відвідав редакцію газети "МБ", де, "знімаючи на відео, демонстративно кашляв на працівників установи і поводився нахабно", заявляють журналісти.

Пізніше архимандрит написав заяву до СБУ, в якій зазначив, що "учора на сторінках газети "Молодий буковинець" дізнався, що захворів на COVID-19".


У своєму листі він зазначив, що "контактував з головним редактором та іншими особами".

При цьому він "жалкує і розкаюється у своєму вчинку" та обіцяє більше не наражати на небезпеку нікого.

Водночас Никита закликав керівництво СБУ направити до редакції "МБ" "представників відповідних служб з метою перевірки епідеміологічного стану у будівлі редакції.

"При потребі провести заходи з дезінфекції приміщень та закрити установу на повний карантин", – йдеться у листі архімандрита.

"Колектив редакції Molbuk.ua вважає неприпустимими такі вчинки архімандрита Микити", - наголошують журналісти.