Джоан Роулінг виділила постраждалим від коронавірусу £1 млн зі своїх гонорарів

Всесвітньо відома письменниця Джоан Роулінг, автор серії книг про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера пожертвувала мільйон фунтів стерлінгів ($1,25 млн) безхатченкам й жертвам домашнього насильства під час пандемії Covid-19

Своє рішення вона оголосила в суботу, 2 травня 2020 року, коли шанувальники її творчості відзначають 22-ту річницю "битви за Хогвартс" - фінальної баталії "Другої магічною війни", передає Еспресо.TV з посиланням на Mirror.

"Сьогодні 22-та річниця битви за Хогвартс, але буду відверта, сказавши, що сьогодні недоречно обговорювати смерті вигаданих персонажів. Занадто багато людей в реальності втрачають зараз рідних. Коли настають важкі часи, гірше за всіх завжди доводиться найбіднішим і найбільш уразливим, так що на честь битви за Хогвартс я передам на благодійність £1 млн", - написала Роулінг на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Цей благочинний внесок порівну розділять між собою дві британські благодійні організації: Crisis, яка допомагає бездомним, і Refuge, сконцентрувала можливості на допомогу жертвам домашнього насильства.

Обидві ці групи населення виявилися сьогодні в надзвичайно важкій ситуації в зв'язку з пандемією і карантином, наголошує письменниця.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine