Головний санлікар Черкащини застерегла від передчасного скасування карантину

Головний державний санітарний лікар Черкащини Людмила Кравченко застерегла від передчасного скасування карантинних обмежень у обласному центрі

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Основне завдання на сьогодні попередити поширення інфекції і забезпечити санітарне та епідемічне благополуччя населення на території області. Рішення ж Черкаського виконкому може призвести до ускладнень епідемічної ситуації як у місті, так і в області", - заявила Кравченко.

За її словами, щодня лабораторний центр отримує для дослідження понад 500 зразків біоматеріалів від контактних осіб, хворих з підозрою на коронавірус. 1 травня надійшло 1000 зразків.

"Сьогодні в області 70 інфікованих медиків, з них 22% - в Черкасах. Працюємо майже цілодобово. Тому зараз зупинити карантинні заходи вважаю недоцільним. Всі країни виходять з карантину поступово, тому переконана, що повинні дотримуватися відповідної постанови Кабінету міністрів", - зазначила Кравченко.

Крім того 2 травня Черкаська ОДА повідомила, що підготувала позов до Черкаського окружного адміністративного суду про скасування рішення Черкаського міськвиконкому щодо ослаблення карантину на території Черкас.

Черкаська ОДА також подала заяву про призупинення дії рішення Черкаського міськвиконкому до розгляду справи по суті, щоб не допустити поширення COVID-19 і убезпечити громадян.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine