Під час пандемії стадіони в усьому світі пристосовують для боротьби з COVID-19

Під час пандемії коронавірусу спортивні арени у різних куточках світу облаштовують для боротьби з COVID-19

Про це йдеться у матеріалі National Geographic.

Видання розповідає про те, що багато стадіонів та спортивних майданчиків у всьому світі перетворені на польові шпиталі та центри з тестування на коронавірус. Деякі арени облаштовано на притулки для безпритульних. А інші – перетворили на морги.

Вперше в історії Північної Америки надзвичайний стан був одночасно оголошений у всіх канадських провінціях, 50 штатах США та у окрузі Колумбія. У США для боротьби з коронавірусом облаштовано 10 стадіонів клубів Національної футбольної ліги.

Також було перепрофільовано арени, які раніше призначалися для баскетболу, хокею, бейсболу та тенісу, включаючи корти, на яких проводиться турнір Великого шолому - US Open.

Читайте також: У Мадриді відкрили найбільший у Європі польовий госпіталь

У Бразилії польовий шпиталь розгорнуто на арені Pacaembu в Сан-Паулу, де приймають пацієнтів з COVID-19. Цей стадіон один з найбільш знакових для бразильського футболу. На ньому відбулися шість матчів чемпіонату світу 1950 року, а Пеле тут забив 127 голів. Зараз його перетворили на лікарню на 200 ліжок.

Також влада розгортає лікувальні заклади на багатьох інших стадіонах – в тому числі на тих, які приймали змагання й кориди.

У Європі польові шпиталі розгорнуто на футбольних аренах клубів Англійської прем'єр-ліги та німецької Бундесліги, а також на баскетбольних майданчиках та полях для регбі, зокрема в Уельсі. В Кардіффі шпиталь працює на 75-тисячній арені Millennium.

А на льодових аренах у Франції навіть розгорнули екстрені морги, де розміщуються тіла загиблих.

Спортивні стадіони в Австралії використовуються, як командні центри поліції. Там також роздають їжу малозабезпеченим. В Індії, Ірані, Туреччині на стадіонах також розгорнуто центри з реагування на COVID-19 .

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine