Пов'язаний зі збиттям MH17 полковник ФСБ Єгоров міг бути задіяним під час Майдану, - Bellingcat

Фігурант справи MH17 і замахів на чеченських командирів, ймовірний куратор підозрюваного у держзраді генерала СБУ Валерія Шайтанова полковник ФСБ Ігор Єгоров (він же "Ельбрус") мав спільні справи з генерал-полковником ФСБ Сергієм Бесєдою, відповідальним за "допомогу" Віктору Януковичу під час спроби придушення Євромайдану

Про це представник міжнародної спільноти OSINT-розвідки Bellingcat Христо Грозєв заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 2 травня 2020 року вийшлна на Еспресо.TV.

"Ми зробили аналіз його (Єгорова - ред.) подорожей і з ким він ще подорожував Європою й світом. Ми помітили, що він дуже часто перетинався з тими співробітниками ФСБ, які займалися чеченської лінією, але також він подорожував з Сергієм Бесєдою. А ми знаємо, що Сергій Бесєда - це один із заступників директора ФСБ, який відповідає за 5-е Управління, інформаційне міжнародне. Він - реально один з тих, хто був в Києві за кілька днів до початку розстрілів на Майдані" , - пояснив Грозєв.

За словами представника Bellingcat, перебування Бесєди в Києві під час Революції Гідності може свідчити і про дотичність Єгорова до подій в Україні. 

"Він (Бесєда - ред.) зустрічався тоді з Януковичем. Він під санкціями американців знаходиться. Тому, вочевидь, що ще до цього, ще до початку війни, він був якось зайнятий Україною. Єгоров, я маю на увазі", - наголосив представник Bellingcat.

Грозєв також припустив, що в той час в Україні Єгоров міг завербувати цілу низку осіб, зокрема політиків.

"Є інші його агенти, яких він завербував. Про яких ми ще не знаємо", - припустив аналітик.

На думку Грозєва, про це незабаром може стати відомо.

"Не можна ховати так довго приховану істину. Росія - корумпована держава. Там дуже-дуже часто спливає продана інформація, тобто бази даних, які хтось вирішив продати. Навіть самі ФСБшники ними торгують. Тому, я думаю, що Росії приховати інформацію про свої злочини та про свою агентурну базу дуже-дуже складно. Якщо були такі контакти й відносини з українськими політиками, це рано чи пізно вийде (назовні - ред.). Я б рекомендував слідчим органам України не зупинятися і продовжувати це розслідування. Рано чи пізно правда вийде і тому краще, щоб вони, слідчі органи України, самі її знайшли, а не щоб вона приходила з Bellingcat або інших міжнародних організацій", - підсумував учасник розслідування злочинів російських спецслужб.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb