"Не згортання реформи, а покращення": Зеленський закликав невідкладно вирішити проблеми в медицині

У відеозверненні Володимир Зеленський зазначив, що завданням влади є збереження всіх позитивних моментів і виправлення помилок, що можуть призвести до непоправних наслідків

Про це президент Зеленський заявив у відеозверненні, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що через новий механізм фінансування без роботи можуть залишитися 50 тисяч медиків.

"Понад 300 лікарень по Україні ризикують закритися, а майже 1000 – отримають значно менше грошей, ніж торік", - наголосив президент.

Саме тому Зеленський закликав міністра охорони здоров’я, голову профільного комітету Верховної Ради та головного санітарного лікаря невідкладно запропонувати шляхи вирішення цих проблем.

"Нам потрібне не згортання реформи, а її покращення. Визнання помилок та їхнє виправлення. Я впевнений, що глобальна вимога одна, і вона дуже проста: реформою мають бути задоволені і пацієнти, і медики всіх рівнів", – додав Володимир Зеленський.

Водночас Зеленський зазначив, що критика медреформи не означає, що влада вважає ідеальною нинішню систему охорони здоров’я.

"Від початку коронавірусу, як ніхто інший, я бачу, що наша медична галузь не просто вразлива, а фактично перебуває за крок від коми. І єдине, завдяки чому вона ще жива, - наші українські медики", - підсумував він.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb