Реальна кількість інфікованих коронавірусом в Німеччині може досягати 2 млн, - дослідження

Реальна кількість випадків зараження коронавірусом в Німеччині може в 10 разів перевищувати зареєстроване число, йдеться в дослідженні Боннського університету

Про це пише Reuters.

За оцінками групи вірусологів, близько 1,8 млн осіб, які живуть в Німеччині, можуть бути інфіковані, що більш ніж в 10 разів перевищує число підтверджених випадків.

Для свого дослідження вчені взяли аналізи у 919 жителів міста в окрузі Хайнсберг на кордоні з Нідерландами, де зафіксовано один з найвищих показників смертності в Німеччині.

Читайте також: Ми лише на самому початку пандемії, нам ще довго жити з цим вірусом, - Меркель

Вчені також з'ясували, що приблизно у кожного п'ятого інфікованого не було ніяких симптомів коронавірусної інфекції.

"Результати можуть допомогти в поліпшенні модельного розрахунку поширення вірусу. На сьогодні базові дані були відносно слабкими", - сказав Гюнтер Хартманн, один їх керівників дослідницької групи.

За даними Інституту імені Роберта Коха, в Німеччині зафіксували 163 175 випадків коронавируса, 6692 людини померли.

Поширення коронавірусу почалося в грудні 2019 року в Китаї. З тих пір кількість інфікованих перевищила 3,5 млн осіб в усьому світі. Майже 250 тисяч пацієнтів померли.

У п'ятірці найбільш постраждалих від пандемії країн - США, Іспанія, Італія, Велика Британія і Франція. У США коронавірусом заразилися понад 1,1 млн осіб, померли більше 67 тисяч осіб.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine