Wizz Air ввів нові правила під час польотів для дотримання дистанції

Угорська авіакомпанія-лоукостер Wizz Air з 1 травня запроваджує нові правила, які мають допомогти дотримуватися посилених санітарних норм

Про це головний комерційний директор Wizz Air Джордж Міхалопулос повідомив в інтерв’ю ЕП.

Він прокоментував ймовірну вимогу з боку урядів про блокування середніх крісел в літаках в межах політики соціального дистанціювання - конкуренти Wizz Air - компанія Ryanair- розкритикували таке рішення:

“Наша позиція така, що ми можемо залишити середні крісла вільними, але ми вважаємо, що безпека наших пасажирів не має бути зосереджена тільки на цьому. Вільне місце – це важливо, але це не єдине, що треба зробити для недопущення поширення коронавірусу у наших літаках”, - зазначив Міхалопулос.

За його словами, з метою забезпечення фізичного дистанціювання під час посадки з 1 травня Wizz Air запроваджує нові правила, які мають допомогти дотримуватися посилених санітарних норм.

Так, пасажирам рекомендується реєструватися на посадку та купувати послуги онлайн. Також рекомендується користуватися кіосками для самостійної здачі багажу та скрінінгом пунктів контролю безпеки зі швидким доступом для подальшого забезпечення фізичної дистанції під час підготовки до посадки.

“Крім того, на наших літаках встановлені фільтри HEPA, що очищують повітря в салоні від 99,97% вірусів і бактерій, але члени екіпажу та пасажири все одно мають носити маски впродовж польоту”, - переконує комерційний директор авіакомпанії.

Також екіпаж роздаватиме пасажирам дезінфікуючі серветки, перестане розповсюджувати бортові журнали та рекомендуватиме користуватися опцією безконтактної оплати покупок на борту.

На тих рейсах, де це дозволяє завантаження, екіпаж спостерігатиме за дотриманням дистанції між сидіннями, пообіцяв Міхалопулос. Також він додав, що щоночі літаки компанії дезінфікують.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine