"Продовження легітимізації "республік ", - Геращенко про введення віцепрем'єра до ТКГ

Нардеп від "ЄС" Ірина Геращенко заявила, що Україну штовхають до проведення виборів в ОРДЛО, а Росія понижує рівень своїх представників на переговорах на тлі залучення до переговорів віцепрем'єр-міністра нашої держави

Про це народний депутат від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко написала у Facebook.

"Мій коментар дуже простий- це продовження легітимізації "республік", новий крок до реалізації сценарію Кремля про "прямий діалог з Донецьком і Луганськом", - заявила нардеп.

За її словами, введення в переговорну групу ТКГ віцепрем‘єра і заступників міністрів - це підняття статусу так званих "представників ОРДЛО",  які сидять в Мінську як запрошені, а не учасники.

"До речі, рівень представництва росіян там навпаки  поступово знижувався, тактика Кремля - знижувати статус, демонструючи, що москвичі там лише модератори, а не безпосередні учасники і відповідальні за війну. Присутність в Мінську керівників профільних комітетів ВР також дозволить РФ і їх маріонеткам більш голосно говорити про "узгодження українського законодавства з ОРДЛО", - підкреслила політик.

Читайте також: Зеленський затвердив склад ТКГ у Мінську: голова - Кучма, віцепрем'єр Резніков у групі

Вона зазначила, що "нас вперто штовхають до місцевих виборів під дулами автоматів в жовтні 20 на Донбасі".

"Мені прикро, адже ми залишили наступникам сильну переговорну позицію , й щодня спостерігаємо послаблення України, повільне просування наративів Кремля про "внутрішній конфлікт". Шкода, що нинішні учасники переговорного процесу або цього не усвідомлюють , або роблять вигляд, що не усвідомлюють , як подібними ідеями і рухами легітимізують цю тактику Кремля", - наголосила Ірина Геращенко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb