Розкрадання на будівництві "Охматдиту": трьом фігурантам розслідування повідомили про підозру

Прокурори САП і детективи НАБУ повідомили трьом особам про підозру у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні під час будівництва лікувально-діагностичного комплексу лікарні "Охматдит"

Про це повідомляють пресслужби НАБУ і САП.

"Повідомлено про підозру трьом особам, серед яких колишня очільниця ДП "Укрмедпроектбуд", колишній керівник приватного підприємства - генпідрядник та директор комерційної установи - підрядник", - йдеться у повідомлені.

За даними слідства, зловживання цими людьми своїм службовим становищем під час закупівлі інженерного та технічного обладнання для лікувально-діагностичного комплексу в 2012-2013 роках завдало державі збитків на понад 30 млн грн.

Правоохоронці встановили, що ДП "Укрмедпроектбуд" за бюджетні кошти замовило у приватного товариства інженерне та технічне обладнання (зокрема ліфти та модулі теплових пунктів) для будівництва та оснащення зазначеного лікувального закладу. Відповідно до умов договорів держпідприємство провело розрахунки з генпідрядником шляхом 100% авансування - на понад 30 млн грн. Проте у подальшому замовлене обладнання не було поставлено та відсутнє й досі.

Попри відсутність обладнання, у 2013 році керівник держпідприємства, яка до цього вона була директором підприємства-генпідрядника, з метою отримання неправомірної вигоди іншими юридичними особами, за сприяння тодішніх керівників генпідрядника та підрядника, підписала видаткові накладні про нібито прийняття від замовленого обладнання.

У подальшому зазначені особи намагалися приховати невиконання підприємствами-підрядниками зобов'язань і відсутність обладнання.

Дії ексочільниці держ підприємства кваліфікували за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Колишньому та чинному керівникам приватних комерційних установ повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27 (пособництво вчиненню злочину), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb