У Білому домі прогнозують подвоєння добової смертності від коронавірусу, - NYT

Адміністрація президента США Дональда Трампа прогнозує, що щоденний показник смертності від коронавірусу до 1 червня майже подвоїться до 3000

Про це повідомляє The New York Times.

У розпорядженні газети опинився внутрішній документ Білого дому, підготовлений Федеральним агентством з надзвичайних ситуацій.

Згідно з прогнозами, заснованим на моделюванні уряду, в США очікується близько 200 тисяч нових випадків зараження в день до кінця місяця, в порівнянні з приблизно 25 тисячами випадків в даний час.

У документі говориться, що до початку червня від коронавірусу щодня будуть вмирати близько 3 тисяч осіб, що майже удвічі перевищує нинішній добовий показник (1750 летальних випадків за добу).

Читайте також: Від 80 до 90 тисяч: Трамп скоригував свій прогноз щодо кількості жертв коронавірусу у США

У США протягом останнього місяця щодня вмирали щонайменше 1000 пацієнтів з COVID-19, а іноді і більше 2000 осіб. Майже кожен день в США фіксували щонайменше 25 тисяч нових випадків зараження.

Напередодні президент Дональд Трамп заявив, що прогнозує від 80 до 90 тисяч померлих після захворювання на коронавірус нового типу COVID-19 в США.

Поширення коронавірусу почалося в грудні 2019 року в Китаї. З тих пір кількість інфікованих перевищила 3,5 млн осіб в усьому світі. Майже 250 тисяч пацієнтів померли.

У п'ятірці найбільш постраждалих від пандемії країн - США, Іспанія, Італія, Велика Британія і Франція. У США коронавірусом заразилися понад 1,1 млн осіб, померли більше 68 тисяч осіб.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine