Викрадення, наркоторгівля, рекет: на Київщині затримали бандитів, які прикидалися копами і коїли злочини

Нацполіція викрила в Бориспільському районі Київщини злочинну групу, яка видавала себе за поліцейських, займаючись викраденнями, рекетом та наркоторгівлею

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

В поліції розповіли, що ще у березні працівники внутрішньої безпеки Національної поліції України одержали оперативну інформацію щодо групи осіб, яка, видаючи себе за співробітників поліції, вчинила низку тяжких злочинів.

В ході перевірки, оперативники Нацполу встановили, що п’ятеро осіб влаштували засідку у селі Мартусівка Бориспільського району Київщини. Дочекавшись, коли 18-річний місцевий мешканець у вечірній час повертався додому, зловмисники напали на нього, побили і силоміць посадили до одного зі своїх автомобілів.

"Хлопця вивезли в поле, де знову побили, відібрали документи, банківські картки (з яких відразу переказали наявні кошти на свої картки), а потім, погрожуючи застосуванням зброї, змусили на відео телефона обмовити себе – і він зізнатися у розповсюдженні наркотиків. Пригрозивши поширенням відеозапису, нападники  почали вимагати  "відкупні" - 1,5 тисячі доларів США. Під тиском потерпілий погодився. Бранця викрадачі привезли до будинку, де мешкала його бабуся. Щоби онука відпустили, жінка віддала останні гроші - 1100 грн", - розповіли поліцейські.

"За результатами заходів встановлено причетних до злочинної діяльності осіб. Це мешканці столиці та міста Бориспіль, що на Київщині, віком від 20-ти до 24-х років, які мають хорошу фізичну підготовку і займаються різними видами спортивних єдиноборств. Жодного відношення до служби в правоохоронних органах молодики не мали", - зазначили в Нацполіції.

5 травня в ході спецоперації силами швидкого реагування департаменту внутрішньої безпеки Нацполу та бориспільських слідчих молодиків затримано. Усім оголошено про підозру.

"Під час санкціонованих обшуків вилучено знаряддя злочинів, яке використовували молодики: бити, кийки, кайданки, а також балаклави, холодну зброю, наркотичні засоби, готівку, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи, два автомобілі, на яких пересувалися зловмисники", - відзначили правоохоронці.

Фото та відео - Нацполіція:

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb