Якщо влада спробує мене ув’язнити, то у нас є план дій,- Стерненко

У активістів є план дій, якщо влада піде на те, щоб спробувати ув’язнити Сергія Стерненка

Про це заявив громадський активіст Сергій Стерненко, передає "Громадське радіо".

"Вчора я отримав повістку про виклик у провадженні проти мене з СБУ, яка була датована на 21 квітня. Тобто я 4 травня отримав повістку на 21 квітня. Я не вмію подорожувати в часі і не зможу з’явитись 21 квітня, але в повістці не було для чого мене викликають, що дивно і не було вказано в якому процесуальному статусі, бо зазвичай вказується. Це наштовхує мене на не дуже позитивні роздуми. Я думаю, що ця повістка могла бути відправлена для того, щоб у подальшому або спробувати заявити, що я переховуюсь чи не з’являюсь до органу досудового слідства і відсутність визначення процесуального статусу та процесуальної дії,на яку мене таким дивним чином запрошували, може говорити і про те, що слідство підготувало саме повідомлення про підозру", – сказав Стерненко.

За його словами, генеральний прокурор Ірина Венедіктова 9 квітня провела зустріч з дружиною нападника на Стерненка і адвокатом нападника, якого надав Андрій Портнов.

"Мною було подано дві заяви до Офісу генпрокурора про зустріч з генпрокурором на що я отримав дві відмови. За час перебування Рябошапки на посаді генпрокурора у справі Катерини Гандзюк були певні зрушення, а що стосується справ щодо замахів на мене – то Рябошапка тільки забрав одну справу у поліції, так як у поліції є реальний конфлікт інтересів щодо замаху на мене, але результатів не було, ані при Рябошапці, ані за часів Луценка, ані зараз. На лаві підсудних є тільки виконавець другого замаху, якого я сам затримав. У нас сильна правова позиція, ми маємо план дій у випадку, якщо влада піде на те, щоб спробувати мене ув’язнити. Тут є всі ознаки політичного переслідування", – додав Стерненко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.