Частина уроків в онлайн-режимі: "слуги народу" обіцяють зміни у шкільній програмі

У вересні школярі будуть місяць наздоганяти програму, яку пропустили під час карантину наприкінці цього навчального року

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, передає пресслужба фракції "Слуга народу".

За його словами, відеоуроки по телевізору щодня дивляться мільйони дітей.

"Однак, ми не можемо бути впевненими, що всі діти на 100% скористаються нашою допомогою. Тому перший місяць навчання буде для всіх коригувальним. Тобто ми будемо повторювати все, чого повинні були навчитися за час карантину", - зазначив Бабак.

При цьому він додав, що з нового навчального року школи можуть перейти до змішаного типу освіти, коли частина навчального процесу переходити в онлайн-режимі.

"По-перше, ми плануємо розвивати онлайн-школу і надалі. Повністю відзнімемо навчальний рік і залишимо всі уроки у вільному доступі на єдиній безкоштовній електронній платформі", - зазначив глава Комітету.

Ще одним нововведенням з нового навчального року, за його словами, стануть електронні щоденники.

"Паперова звітність як рудимент старої системи повинна зникнути і тим самим істотно полегшити життя і вчителям, і дітям, а особливо батькам. Адже ви легко і в будь-який момент зможете подивитися успіхи вашої дитини і вчасно зреагувати, якщо потрібна допомога в навчанні", - додав Бабак.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb