Чиновницю львівської міськради підозрюють у махінаціях з орендними договорами, - прокурор

Стверджується, що очільниця одного з управлінь ЛМР вибірково уклала 16 договорів оренди з фізичними особами та окремими громадськими організаціями за необґрунтовано заниженою ставкою

Депутата Львівської облради та чиновницю міськради підозрюють в умисних діях, через які бюджет міста недоотримав понад 1 млн грн. Про це повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко, пише "5 канал".

"Підписала підозру депутатці Львівської облради – очільниці одного з управлінь Львівської міської ради у службовій недбалості, що потягнула за собою недоотримання майже 1,2 млн грн бюджетом міста", – пише Діденко.

Вона пояснює, що за версією слідства, очільниця одного з управлінь ЛМР вибірково уклала 16 договорів оренди з фізичними особами та окремими громадськими організаціями за необґрунтовано заниженою ставкою.

"2% від вартості приміщень, а не 6%, як того вимагає затверджена міськрадою методика розрахунку орендної плати за користування майном територіальної громади м. Львова", – наголошує Діденко.
Згідно з повідомленням, серед інших, такі договори укладено із громадськими організаціями: "Самопоміч", "Львівська обласна республіканська християнська партія", "Інститут політичних технологій".

Внаслідок цього, бюджет міста недоотримав 1 млн 189 тис. грн, порахувала Діденко.