На півдні Одещини можуть ввести режим надзвичайної ситуації через посуху

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Одеській ОДА розглядає можливість введення режиму надзвичайної ситуації через посуху озимини на півдні Одещини

Про це повідомляє видання "Думська".

"У всіх районах, що постраждали унаслідок посухи, будуть проведені комісії ТЕБ та НС. Фермерам необхідно подати документи експертними оцінками збитків в районних державних адміністрацій, після чого всі зібрані дані будуть спрямовані в обласну державну адміністрацію. Далі депутатський корпус обласної ради буде звертатися до центральних органів влади про створення державної комісії і розробки комплексу заходів з підтримки малих і середніх підприємств, - зазначив перший заступник голови Одеської облради Вадим Шкаровський.

Заступник голови облради Юрій Дімчогло повідомив, що в південних районах Одеської області через посуху і загибелі врожаю озимих культур можуть визнати режим надзвичайної ситуації природного характеру.

Читайте також: На півдні Одещини субтропічна посуха знищила 70% озимини

Крім того, заступник голови Білгород-Дністровської РДА Олексій Світенко на апаратній нараді повідомив про оголошення надзвичайної ситуації в районі.

Нагадаємо, посушлива осінь 2019 року і безсніжна зима обернулися лихом для сільгосппідприємств Ренійського району.

На сесії Одеської обласної ради 9 квітня депутат Володимир Чумаченко заявив, що через посуху регіону загрожує голод. Він запропонував розглянути можливість створення в області резерву зерна.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb