"Кошти від Нафтогазу напряму підуть на будівництво та реконструкцію приймальних відділень", - Шмигаль

Кабінет Міністрів розраховує цьогоріч реконструювати 210 приймальних відділень опорних лікарень

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Еспресо.TV

Зокрема, на засіданні уряду заслухали звіт Андрія Коболєва щодо аудиту НАК “Нафтогаз”, який провела компанія Deloitte. У 2020 році підприємство сплатить дивідендів на 39,7 млрд грн (на додаток до вже 8,5 млрд грн у грудні 2019 р.).

За словами прем’єра, прибуток Нафтогазу, значну частину якого складають отримані наприкінці 2019 року 2,9 мільярда доларів від Газпрому, які російський газовий монополіст погодився виплатити в межах домовленостей про продовження транзиту газу, витратять на будівництво та ремонт лікарень, а також на будівництво та ремонт доріг.

“Кошти нашого найбільшого платника податків НАК “Нафтогаз” напряму підуть на  будівництво та реконструкцію приймальних відділень”, - зазначив він.

“Дуже важливо, що значна частина цих коштів, а йдеться про близько 6 млрд грн, будуть спрямовані на програму “Велике будівництво”. Тобто на дороги, школи, дитячі садочки та реконструкцію 210 приймальних відділень опорних лікарень” - зазначив Шмигаль.

За словами Коболєва, наразі на рахунках компанії перебуває 7 млрд грн, $1,74 млрд, 340 млн євро. Загалом, за чинним курсом - 64,1 млрд грн.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine