Треба збільшувати кількість громадського транспорту з 11 травня, - Шмигаль

Прем'єрміністр Денис Шмигаль заявив, що треба збільшувати кількість громадського транспорту з 11 травня, щоб забезпечувати можливість добиратися людям до місць роботи

Про це Шмигаль заявив 6 травня під час засідання уряду, передає Еспресо.TV.

Прем'єр заявив, що запуск громадського транспорту уряд планує робити в рамках концепції адаптивного карантину.

"Ще одне актуальне питання, яке турбує людей - запуск громадського транспорту. Його запуск ми плануємо робити, в тому числі в рамках нашої концепції адаптивного карантину. Тут у нас спільна відповідальність з місцевою владою, коли всі аспекти цього рішення будуть чітко прораховані",  - зазначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр зауважив, що громадський транспорт, особливо у великих містах, це ризик сотень нових хворих. І треба діяти так само поступово і дивитися у першу чергу на питання безпеки.

"Кожен міський голова, у тому числі і великих міст, несе особисту відповідальність за ситуацію в кожному місті й за режим роботи громадського транспорту", - повідомиль Шмигаль.

Він також зазначив, що зі сторони Кабміну і МОЗ всі алгоритми і процедури щодо роботи транспорту будуть розтлумачені додатково.

"Всі ми розуміємо, кількість місць в транспорті, тобто як зараз ходить транспорт, треба збільшувати його кількість з 11 травня для того, щоб забезпечувати можливість добиратися людям до місць роботи для того бізнесу, який вже буде відкритий. Відповідно, кожне місто, кожен орган місцевого самоврядування має також адаптивно і розумно підходити до забезпечення роботи громадського транспорту в містах", - наголосив Шмигаль.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb