Адміністрація Трампа працює над створенням альтернативи ВООЗ, - Помпео

Адміністрація президента США Дональда Трампа працює над створенням власного агентства, яке буде займатися міжнародними кампаніями в галузі охорони здоров’я

Про це повідомив держсекретар США Майк Помпео в інтерв'ю Fox Business.

"Ми знаємо, як проводити міжнародні кампанії в області охорони здоров'я, і ми сповнені рішучості знайти хороший спосіб бути лідером в глобальній політиці охорони здоров'я, яка врятувала життя людей у всьому світі", - сказав він.

Помпео підкреслив, що "неприпустимо, щоб у ВООЗ надходили сотні мільйонів американських доларів, якщо вона не буде виконувати свої завдання", - підкреслив Помпео.

Читайте також: Через Китай від коронавірусу загинули сотні тисяч людей в усьому світі - Помпео

15 квітня Дональд Трамп заявив про тимчасове припинення фінансування ВООЗ на час перевірки її реакції на пандемію коронавірусу.

Він зазначив, що ВООЗ не виконала свого основного призначення, проваливши роботу з інформування інших країн про небезпеку коронавірусу.

Також Трамп звинуватив ВООЗ в тому, що вона вела неправильну роботу по Китаю, покриваючи заяви влади.

Пізніше глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус закликав США переглянути своє рішення про припинення фінансування організації.

Число випадків коронавірусу в світі перевищило 3,8 млн осіб. Понад 265 тисяч людей померли, понад 1,3 млн пацієнтів одужали.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine