Ціни на нафту стабілізувалися на тлі відновлення імпорту до Китаю

Ціни на нафту стабілізувалися на тлі інформації про відновлення імпорту сирої нафти до Китаю

Про це пише Reuters.

Вранці 7 травня липневі ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 3 центи, або на 0,1%, до $29,75 за барель після падіння на 4% в середу. Ф'ючерси на WTI подорожчали на 4 центи, або на 0,2%, до $24,03 за барель, після зниження більш ніж на 2% на попередній сесії. На 8:15 за київським часом Brent торгується за $29,84 за барель, WTI - $24,19.

За підрахунками Reuters, побудованими на митних даних за перші чотири місяці 2020 року, китайський імпорт нафти зріс у квітні до 10,42 млн барелів на добу з 9,68 млн барелів на добу у березні. Загальний експорт із Китаю зріс на тлі очікувань різкого падіння.

"Ціни на нафту повинні в кінцевому підсумку встановитися в широкому діапазоні $10, при цьому верхня межа нафти WTI складає близько $30 за барель, у той час як нафта марки Brent націлена на рівень $35 за барель", - вважає старший аналітик ринку OANDA Едвард Моя.

Як повідомило в середу Управління енергетичної інформації, запаси нафти в США зростають 15-ий тиждень поспіль, збільшившись минулого тижня на 4,6 млн барелів. Обсяг виявився меншим від прогнозованого аналітиками зростання на рівні 7,8 млн барелів.

При цьому запаси бензину падають другий тиждень поспіль через те, що деякі штати США послабили обмеження, різко скоротили трафік.

Відзначається, що є також ознаки того, що деякі виробники нафти намагаються виконати угоду між членами Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) та іншими постачальниками, включаючи Росію, про скорочення видобутку на рекордні 10 млн барелів на добу з 1 травня, щоб стабілізувати ціни на тлі падіння попиту в країнах, що постраждали від спалаху коронавірусу.