Евакуація з Аргентини: дев'ятеро українців повертаються через Туреччину

До України через Туреччину з Аргентини повертаються ще 9 українських громадян

Про це повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга у Facebook.

"Як результат, наші посольства в Аргентині підготували та погодили список 9 українців, які сьогодні вранці вилетіли до Туреччини. Зі свого боку, ми як посольство, прогарантували дотримання прибулими українцями всіх вимог карантину, доставлення їх із Анкари до Стамбулу. Далі українці транзитом через Мінськ прибудуть на Батьківщину",– зазначив Сибіга.

За словами посла України в Туреччині Андрія Сибіги, українська сторона звернулася за допомогою до шести країн, які направили до Аргентини літаки за своїми співвітчизниками. Але ті відмовили.

За його словами, Україна також звернулася до МЗС Туреччини з проханням розглянути можливість допуску громадян України на спеціальний евакуаційний рейс турецьких авіаліній. Той прямував із Буенос-Айреса до Анкари. І українські дипломати отримали позитивну відповідь.

"Ще одним чутливим питанням, над яким ми спільно працюємо, є надання дозволу турецьких відповідних органів на допуск українців для проведення невідкладних медичних операцій у турецьких лікарнях. Таких випадків небагато, але вони – справді критичні. Від можливості провести операцію в Туреччині буквально залежить життя окремих хворих. Переконаний, що вирішимо найближчим часом", – зазначив Сибіга.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine.