Росія спробує підірвати довіру до вакцини проти коронавірусу після її появи, - Держдеп

Росія може провести кампанію з дезінформації, щоб спробувати підірвати довіру людей до розроблюваної вакцині проти коронавірусу

Про це заявила спеціальний посланник Держдепартаменту з питань боротьби з дезінформацією Леа Гебріел, повідомляє Голос Америки.

"Ми очікуємо з великою ймовірністю, що російська система дезінформації буде діяти для підриву довіри до вакцини від COVID-19, коли вона буде розроблена. Ми бачили подібне раніше, і схоже, що вони знову на це підуть, як поширюючи неправдиву інформацію, вигадану ними самими, так і посилюючи голосу з місць, які просувають „теорії змов“. Ми це бачимо знову і знову", - сказала вона.

Читайте також: Російські хакери намагаються викрасти інформацію щодо протидії COVID-19, - спецслужби Британії

За словами представниці Держдепу, Росія і раніше поширювала фейки в питаннях охорони здоров’я.

"Це добре відома тактика, і зовсім недавно ми бачили, як російська система дезінформації просувала безпідставні теорії змов з приводу впливу формату зв’язку 5G, як це недавно було розкрито газетою The New York Times. Центр Держдепартаменту США по боротьбі з дезінформацією зараз також спостерігає за спробами на російських сторінках в соцмережах поширювати дезінформацію про Біла Гейтса", - додала Гебріел.

Читайте також: "1+1" і Медведчук поширили російський фейк про "американські лабораторії" в Україні, – Держдеп

Вона нагадала, що вже тривалий час Росією проводиться кампанія, під час якої Москва постійно висуває необґрунтовані звинувачення проти зусиль у галузі біологічних досліджень, які фінансуються США.

"Програми зі співробітництва, до яких залучено більше двох десятків країн в усьому світі, спрямовані на посилення біологічної безпеки і на підвищення рівня спостережень за поширенням захворювань. Таким чином, ми бачимо, що в нинішній ситуації Росія просто атакує ті структури, які допомагають впоратися з викликом", - сказала вона.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine