Сейм Польщі схвалив голосування поштою на виборах президента

Нижня палата парламенту Польщі (Сейм) підтримала проведення виборів президента країни у 2020 році поштою через пандемію коронавірусу

Про це повідомляє DW.

Так, сьогодні польський Сейм підтримав внесення змін до виборчого законодавства, які дозволять провести голосування за допомогою пошти. Голосування поштою буде єдиним способом взяти участь у виборах через пандемію коронавірусу. Рішення підтримали 236 депутатів, проти висловилися - 213.

Зазначається, що Сейм обійшов попереднє рішення польського Сенату, який відхилив зміни до виборчого законодавства. Надалі закон має підписати президент країни Анджей Дуда.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правляча польська партія "Закон і справедливість" та політичне об'єднання "Угода" виступили за проведення запланованих на 10 травня виборів президента у заочній формі, тобто поштою. Очікувалося, що Сейм розгляне сьогодні зміни до виборчого законодавства, а також ухвалить нову дату проведення виборів.

Вибори повинні були відбутися 10 травня, але минулої ночі правляча коаліція домовилася про їх перенесення через епідеміологічну ситуацію і спротив опозиції.

У вівторок Сенат проголосував проти законопроекту.

У разі підписання президентом нового законопроєкту дата виборів буде оголошена пізніше.

Як повідомлялося, низка колишніх президентів і прем’єрів Польщі, серед яких Лех Валенса та Броніслав Коморовський, у відкритому листі заявили, що не голосуватимуть на "псевдовиборах", і закликали громадян вчинити так само.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine