Turkish Airlines евакуювали українців з Аргентини після шести відмов інших перевізників

Дев'ятьох українців, що застрягли в Південній Америці через карантин, евакуювала Туреччина спецрейсом з Буенос-Айреса в Стамбул

Про це повідомляє Anadolu.

Дев'ять громадян України, яких раніше відмовилися вивезти з Аргентини і Бразилії авіакомпанії шести країн світу, доставлені спецрейсом національного авіаперевізника Turkish Airlines (THY) з Буенос-Айреса в Стамбул.

Посол України в Анкарі Андрій Сибіга зазначив, що українська сторона раніше провела переговори з представниками шести країн, які в умовах пандемії коронавірусу організували спецрейси для доставки своїх громадян з Південної Америки. Однак у всіх випадках Київ отримав відмову.

Український дипломат подякував Анкарі за допомогу в доставці українських громадян спецрейсом Turkish Airlines. "Ми глибоко вдячні МЗС Туреччини за сприяння в організації доставки наших громадян", - сказав глава української дипмісії.

Доставлені в Стамбул громадяни України будуть слідувати карантинним вимогам турецької влади, і незабаром будуть доставлені на батьківщину через Мінськ, повідомив він.

Сибіга підкреслив, що завдяки підтримці Туреччини, Україна до сьогоднішнього дня змогла повернути своїх громадян з багатьох країн світу. "Активні зусилля нашого посольства дозволили повернути понад 3 тис. українських громадян на Батьківщину. Я маю на увазі як українських громадян в Туреччині, так і в інших країнах", - пояснив він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb