Українська чемпіонка не шкодує, що під час пандемії застрягла у Кенії

Чемпіона Європейських ігор з легкої атлетики Ольга Ляхова розповіла, що почувається добре у Кенії, де вона застрягла через пандемію коронавірусу

Про це повідомляє "Трибуна".

За словами Ляхової, яка прилетіла до Кенії 7 березня на тренувальний збір та не змогла залишити країну через локдаун, спочатку ставлення місцевого населення до іноземців було ворожим, однак поступово воно змінилося.

"На початку пандемії діти кричали у бік білих: "Коронавірус!". Але зараз вже стало спокійніше, оскільки ми живемо в селі і всі один одного знають. Зараз вони мені кричать: "Hi Olga! How are you?". Люди в Кенії дуже доброзичливі і привітні", - сказала Ляхова.

Вона додала, що не шкодує, що застрягла у Кенії.

"Звичайно, сумую за домом, але розумію, що застрягла в хорошому місці. І для тренувань тут ідеальне місце. Гарна погода, свіжі фрукти, висота 2400 м над рівнем моря. Та й під час карантину тут все одно відчуваєш себе більш вільно, ніж на даний момент в Україні", - зазналася спортсменка.

Водночас, Ляхова зазначила, що наразі не знає, коли повернеться до України.

"Не знаю, коли потраплю додому. На даний момент у мене є зворотний квиток на 31 травня. Але постійно ходять чутки, що локдаун в Кенії хочуть продовжити до середини червня", - сказала легкоатлетка.

Ольга Ляхова є чемпіонкою Європейських ігор-2019 у командних змаганнях та гонці переслідування, віцечемпіонкою Європи-2014 у естафеті 4Х400 м та бронзовою медалісткою ЧЄ у бігу на 800 м.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb