Головою НСЗУ призначать одного з трьох переможців зимового конкурсу, - нардеп Стефанишина

МОЗ збирається призначити головою Національної служби здоров'я України одного з трьох переможців конкурсу, який відбувся взимку

Про це заявив на засіданні комітету Ради голова МОЗ Максим Степанов, повідомила у Facebook нардеп від "Голосу" Ольга Стефанишина.

"Голову НСЗУ Національна служба здоров'я України призначать після співбесіди міністра і трьох кандидатів, які виграли конкурс ще взимку: Оксани Мовчан, Наталії Рябцевої, Андрія Віленського вже наступного тижня", - написала Стефанишина.

Нардеп також розкритикувала Степанова та міністерство за відсутність чіткого плану подальших дій щодо медичної реформи.

"Славнозвісного аудиту медреформи нам так не надали. Тому неясно, на основі чого МОЗ збирається згортати медреформу. Сам Міністр поки плутається в цифрах і не може відповісти прямо на запитання. Тому наш комітет заслухав Міністра і відправив далі вчити матчасть. На наступний комітет запросимо ще й Мінфін, щоб МОЗ могло гарантувати, що вони не заберуть грошей у лікарень, які отримали значне підвищення бюджету цього року завдяки медреформі. І пояснять разом із експертами з мінфіну, як дофінансують медичну галузь. Може, таки знайдеться нарешті додаткове фінансування. Щодо програми дій уряду, то там навіть нема про що говорити. Теж відправили на доопрацювання", - написала Стефанишина.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb