Луганська "Зоря" відмовилась догравати чемпіонат України з футболу в Києві

Луганська "Зоря" не згідна з пропозицією дограти решту матчів Української Прем'єр-ліги на стадіонах у Києві

Про це повідомляє офіційний сайт луганського клубу.

Керівництво "Зорі вважає, що завершення чемпіонату України з футболу у Києві поставить всі команди в нерівні умови. Тому пропонують перенести матчі в Дніпро (стадіони "Дніпро Арена" і "Метеор") та Запоріжжя ("Славутич Арена"), у регіони, де немає піку захворюваності на коронавірус.

"Якщо альтернативний порядок завершення змагань УПЛ на нейтральному стадіоні не буде одноголосно погоджений усіма командами першої шістки, підлягають застосуванню рекомендації ФІФА, видані в зв'язку з COVID-19. Український чемпіонат повинен бути завершений шляхом догравання матчів другого етапу відповідно до норм чинного регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів УПЛ сезону 2019/2020 або в разі неможливості його догравання, чемпіонат повинен бути достроково завершений, а підсумкове становище команд в чемпіонаті сезону 2019/2020 визначено виходячи з поточного положення команд в турнірній таблиці за підсумками 23-го туру, як вже зробили у Франції, Нідерландах і Бельгії", - йдеться в заяві клубу.

Наразі в чемпіонаті України зіграно 23 тури. Лідирує "Шахтар", у якого 59 очок. Другою з 46 пунктами йде "Зоря", "Динамо" має стільки ж балів та займає третє місце.