Меморіалізацію має проводити держава, - письменниця Стяжкіна про Бабин Яр

За словами письменниці, Україна сама має формувати власну національну пам'ять, не користуючись допомогою іноземних емісарів

Про це заявила письменниця Ольга Стяжкіна в онлайн-марафоні до роковин Дня пам'яті та примирення на Еспресо.TV.

"Часто Україні закидають, що вона як держава не спромоглася зробити, побудувати і таке інше.. Але знаєте, якщо держава не спромоглася зробити масове лікування щодо покращення, повернення масової пам'яті - це не означає, що треба це зробити за допомогою імпортних "цукерок" із очевидними домішками російського ціаніду. І, зрештою, - будь-яких імпортних цукерок, якщо ширше подивитись на цю проблему", - відзначила письменниця.

Читайте також: Культурні діячі вимагають відсторонити режисера "ДАУ" Хржановського від керівництва проєктом меморіалу "Бабин Яр"

На її думку, якщо нашу пам'ять для нас будуть створювати китайці - це буде така ж сама облуда і огида, якої не можна допустити.

"Країна, з якою ми воюємо, буде створювати нам меморіал про те, якими ми були в тій війні. Мені здається, що ідея вирішення проблеми - вирішення буде складним, але система має бути простою, - і проста система полягає в тому, що за меморіалізацію має нести відповідальність держава. Це державне абсолютно завдання. Держава - це відповідальність і сталість. Держава - це люди, яких ми наймаємо за наші гроші робити те, що потрібно", - наголосила Стяжкіна .

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb