Мін'юст США припиняє справу проти екс-радника Трампа Флінна, який збрехав про контакти з Росією, - CNN

Міністерство юстиції США припиняє кримінальне провадження проти колишнього радника Білого дому ексгенерала Майкла Флінна

Про це повідомляє CNN.

"Міністерство юстиції припиняє кримінальну справу проти першого радника з питань національної безпеки Дональда Трампа, Майкла Флінна, чия брехня про контакти з Росією три роки тому змусила президента звільнити його", - вказується в повідомленні.

Як зазначається, запит на припинення справи, поданий у четвер, став раптовим завершенням затяжної судової тяганини, яка давала Трампові підстави для нападок на ФБР. Президент при цьому ставив під сумнів правомірність "російського розслідування" загалом.

У будь-якому разі запит остаточно має затвердити суд.

При цьому мін'юст назвав розслідування ФБР відносно Флінна та його контактів з Росією таким, "яке не може ґрунтуватися на фактах".

Читайте також: Ексрадника Трампа можуть засудити до шести місяців позбавлення волі

Нагадаємо, Майкл Флінн був звільнений з розвідуправління Пентагону з генеральської посади. Він не приховував зв'язків з владою РФ, ба більше - був позаштатним експертом російського пропагандистського каналу RT.

Попри всі застереження, Трамп призначив його своїм радником з питань нацбезпеки. Через 24 дні Флінн був звільнений з Білого дому, ФБР порушило проти нього справу.

У грудні 2017 року ексгенерал визнав себе винним у тому, що брехав агентам ФБР про характер своїх розмов із послом Росії у США Сергієм Кисляком, які відбулися за кілька тижнів до інавгурації Трампа. Раніше він стверджував, що не обговорював санкцій проти РФ, запроваджених Сполученими Штатами.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb