Нардеп-"слуга" Ткаченко пропонує відкрити кінотеатри з 1 липня

Депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Ткаченко звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з пропозицією дозволити роботу кінотеатрів з 1 липня

Про це він написав у Facebook.

"Кінотеатри зазнали великих збитків. А ранній вихід з карантину може призвести до ще більших фінансових втрат і банкрутства.Як показала практика США та Китаю, якщо кінотеатри відкриються зараз, то існує велика ймовірність, що глядачів не буде. Люди не готові масово контактувати один з одним, та й криза вдарила по кишені. Крім того, зараз немає великих ані голлівудських, ані українських кінопрем’єр, які привабили б глядача", - зазначив Ткаченко.

На думку Ткаченка, уряд повинен визначитися з конкретною датою відкриття кінотеатрів, а МОЗ має розробити нормативи санітарних заходів.

"Тому ми з Павлом Сушком звернулися до прем'єр-міністра і запропонували чіткий алгоритм. Пропонуємо відкривати кінотеатри з 1 липня. Перші два тижні місяця продавати квитки з обмеженнями, наприклад, через ряд і через місце. А вже з 16 липня повернутися до звичайного режиму. Це допомогло б кінотеатрам вийти з кризи поступово і не опинитися в ситуації, коли немає ні фільмів, ні глядачів", - пояснив депутат.

Він також зазначив, якщо продовжиться карантин, то дату відкриття перенесуть на більш пізній період.

"Також нагадую про ініціативу Сергія Созановського, який запропонував безкоштовно надати для повторного показу в кінотеатрах сучасні українські фільми. Закликаю до неї приєднатися", - додав Ткаченко.